- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL YEREL

Sokak Hayvanları İçin Bir Çok Noktaya Mama ve Yem Bırakıldı

22 Ocak 2022 tarihi itibarîyle başlayan, şiddetini arttırarak devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için Mucur Kaymakamlığı seferber oldu.
Özellikle 24-25-26 Ocak tarihlerinde buzlanma ve aşırı soğuklarda sokak hayvanlarının aç kalmaması için Mucur Kaymakamlığı bünyesinde görevlendirilen hayvan besleme ekipleri tarafından ilçe merkezi ve köylerde sokak hayvanlarının bulunduğu bölgelerde mama ile besleme yapıldı.
Kuşlar için ise ıslatılmış ekmekler belirli yerlere bırakıldı.
Konuyla ilgili olarak Mucur Kaymakamı Faruk ERDEM yaptığı açıklamada; “Yaklaşık 1 aydır arkadaşlarımız her gün sokak köpeklerini düzenli besliyor kışın aç kalmamaları için. Karın aşırı fazla oluşu ile daha fazla noktada mama ile besleme yapıyoruz. Yer tamamen kapandığından kuşlara da ıslak ekmek veriyoruz. Herkesin çevresine duyarlı olması önemli. Hayatımızın bir parçası olan sokak hayvanları için vatandaşlarımızın da desteği ile hep birlikte yiyecek bırakarak onları hayatta tutacağız. Özveri şle çalışan tüm arkadaşlarımıza can-ı gönülden teşekkür ediyorum.” şeklinde sözlerine son verdi. Haber: Ramazan Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir