- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL POLİTİKA YEREL

Mucur Protokolü, Güvenli Eğitim İçin Toplandı

2021-2022 eğitim öğretim yılının 2. dönemi pazartesi günü itibariyle başlayasıyla birçok güvenlik önlemleri görüşüldü.
Mucur Kaymakamı Faruk ERDEM başkanlığında, Mucur Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda gerçekleşen ‘Güvenli Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na; İlçe Emniyet Müdürü Özkan Açıkgöz, İlçe Jandarma Komutanı, Amirleri, Meslek Yüksekokulu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul Müdürleri, Mahalle Muhtarları, Okul Aile Birliği Başkanları ve Okul Servis Şoförlerinin katılımı ile gerçekleşti.

Toplantıda İlçe genelindeki okullarda öğrenciler başta olmak üzere diğer eğitim paydaşlarının daha güvenli ve huzurlu bir eğitim dönemi geçirmelerini sağlamak amacıyla okulların yakın çevresinde ve okul güzergahlarında alınacak tedbirler ile yapılacak çalışmalar değerlendirildi.
Okul çevresindeki güvenlik kameraları, taşımalı eğitim, öğrencilerin güvenliği, okul çevrelerinde yapılacak trafik denetimleri, okul polisi, okul önü işaret levha ve hız kesicilerinin yenilenmesi ve kontrolü, okul çevrelerindeki metruk binaların durumu ile salgın tedbirleri gibi uygulamalar ele alındığı toplantıda katılımcılardan aksaklık yaşanan konularla ilgili bilgi alınırken; önleyici ve koruyucu tedbirlerin artırılması kararlaştırıldı.

Kaymakam Erdem yaptığı değerlendirmede; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenli bir şekilde eğitimlerini tamamlaması konusunda tüm paydaşların üzerlerine düşen görevleri azami yerine getirmelerinin önemine değinerek, yeni eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin tüm öğrenci, öğretmen, idareci ve velilere hayırlı olmasını diledi. Haber: Ramazan Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir