- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL POLİTİKA YEREL

Tamamlanan 2021 Yılı KÖYDES Yatırımları Yerinde İncelendi

Köy Alt Yapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında ilçemizdeki köylere yapılan yatırımlar yerinde incelendi.
Mucur Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köylerde ihale edilerek yapılan işleri Mucur Kaymakamı Faruk Erdem, Birlik Müdürü Mehmet Er, Birlik Encümen Üyeleri İsmet Köksal, Durdu Özen, Hüseyin Önal ve Servet İnaç yerinde inceledi.

Mucur Kaymakamlığı bünyesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2021 yılı KÖYDES Projesi kapsamında ilçede birçok önemli proje hayata geçirilirken, yine köylerden yapılan işler karşılığında alınan katkı payları ile de çeşitli projeler yapıldı.

Bu çalışmalar kapsamında Kurugöl, Aksaklı, Yeğenağa, Güzyurdu ve Kıran köylerinin sağlığa zararlı asbestli içme suyu boruları sağlıklı borularla değiştirilerek kolektör sistemine geçildi. Bu köylerin su altyapısı tamamen değiştirilerek modern hale getirildi. Budak ve Yazıkınık Köylerinin içme suyu sistemleri için GES (güneş enerji sistemleri) tamamlanarak devreye alındı. Rışvan ve Devepınarı köylerine İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından açılan içme suyu sondaj kuyularına Mucur Köylere Hizmet Götürme Birliğince enerji nakil hattı ihalesi yapılarak bu köylerin suya erişim noktasındaki sıkıntıları giderildi.

Yapılan işlerin toplam maliyeti 2 milyon TL’yi geçerken konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam/Birlik Başkanı Faruk Erdem; “Kaynaklarımızı mümkün olduğunca verimli kullanarak bu yıl da KÖYDES ödenekleri ve köylerden toplanan katkı payları ile önemli ihtiyaç olan suya yönelik yatırımlarımızı köylerle buluşturduk. Amacımız köylerimizde kaliteli su içirmek ve hiçbir zaman su kesintisi yaşatmamak. Su hayattır ve biz vatandaşımıza en güzel hayatı sunmayı istiyoruz. Bugün yerinde yapılan incelemelerimizde Muhtarlarımız ve Köylüler memnuniyetini dile getiriyor. Bu da yapılan işin ne kadar anlamlı olduğunu gösteriyor. 2021 yılı itibariyle Mucur İlçesine bağlı 27 köyümüzde içme suyu alt yapı çalışmaları tamamlanarak kolektör sistemine dönüştürülmüş ve köylülerimizin hizmetine sunulmuştur. Köy Muhtarlarımız ve Encümen Üyelerimizle yaptığımız toplantıda da diğer köylerde de su sıkıntısını gidermeye yönelik çalışmalara 2022 KÖYDES ödenekleri ile devam etme kararı aldık. Aldığımız kararlar ve yapılan işlerde büyük emekleri olan Encümen Üyelerimiz, Birlik Müdürümüz ve Özel İdare Teknik Elemanlarına teşekkür ediyor, köylerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Haber: Ramazan Dağlı

Tamamlanan 2021 Yılı KÖYDES Yatırımları Yerinde İncelendi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir