- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL POLİTİKA YEREL

Fatih ÖZTÜRK, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

İlçemizin sevilen esnaflarından Fatih ÖZTÜRK bu ayın 22 inde Halk Eğitimi Merkezinde yapılacak olan Esnaf ve Sanatlar Odası Başkanlığa adaylığını Ağustos ayı itibariyle adaylığını açıkladığını ve çalışmalarına başladığını belirtti.
Bu süreçte maalesef mucur esnafı ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası arasında bağ olmadığının farkına vardığını, görüştüğü esnaflardan ne düğünlerine ne cenazelerine ne de resmi makamlarla olan sıkıntılarında oda yönetimini ve başkanı yanlarında göremediklerini söyleyerek esnafın mucurda sahipsiz olduğunu ve odanın hiçbir faydasını görmediklerini belirttiler.
“Aidat Ödemesek Odanın Olduğunu Bilmiyorduk!”
Sadece aidat ödediklerini, aidat ödemeseler odanın varlığını bile bilmeyeceklerini söyleyen ve esnafların derdini dinleyen yeni başkan adayı Fatih ÖZTÜRK şu açıklamalara yer verdi:
“22 Ocak 2022’de gerçekleştireceğimiz Mucur Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlık seçimine kesin adaylığımı açıklamış bulunmaktayım.
Allah nasip ederse bizim başkanlığımızdaki Mucur Esnaf ve Sanatkârlar odası iyi gününde de kötü gününde de esnafın yanında olacak, resmi dairelerle herhangi bir sıkıntısı olduğunda yanında başkan olacak, düğününde de cenazesinde de maddi ve manevi olarak odayı yanında görecektir.
Pandemi döneminde birkaç esnaf dışında hiçbir esnafın kapısı çalınmamış sorunları dinlenmemiş. Esnaf pandemide kaderine terk edilmiştir.
Pandemi döneminde dükkânları uzun süre kapalı kalan çay ocakları, kahvehaneler ve berberler bu süreçte en fazla etkilenen kesim olmuştur.
Tarife usulüyle çalışan ve ağır bir dönemden geçen bu esnaflarımız bu süreçte zam talebinde bulunmuşlar, ama karşılık bulamamışlardır! Fakat ne hikmetse ben adaylığımı açıkladıktan sonra telaşla komik bir fiyat artışı yapmışlar, bunu yaparken bile 100 TL zor durumda olan esnaftan tarife ücreti almışlardır.
Biz yönetimi aldığımızda her yıl tarife ücreti ile çalışan esnaflarımıza Aralık sonunda düzenli olarak tarifelerde fiyat artışına gideceğiz” dedi
Fatih ÖZTÜRK; “Şeffaf olduğunu iddia eden şimdiki yönetim yıllardır odayı yönetmelerine rağmen hala yıllık bilançosunu açıklamadı. Oysa biz seçilirsek her yıl aralık ayının son haftası gelir ve gider bilançomuzu açıklayacağız.
Esnafımızın büyük çoğunluğu ise odayı yıllardır aynı isimlerin yönettiği bu saltanatın artık son bulmasını gerektiği yönünde serzenişte bulundular.” Dedi.
Artık mucur esnafı arasında ikililiğin son bulması gerektiğinin altını çizen Fatih ÖZTÜRK ilk amaçlarının oluşturacakları yeni yönetim ile esnafı ve odayı siyasetin üstü düşünerek mucur esnafını birlik haline getireceklerini söyledi.
Yeni oluşacak yönetimin her kesimi kucaklayacağını, ağırlık olarak gençler olsa da yönetimdeki tecrübeli isimlerle de sağlam temeller üzerinde genç bir ekip oluşturduklarını beyan etti.
Birçok projesinin olduğunu belirten Başkan Adayı ÖZTÜRK, en büyük projem dediği mucur esnafını kalkındıracak iki projesini gazetemize açıkladı.
Birinci projesi; Esnaf ve Sanatkârlar Odası öncülüğünde yapılacak kaman ceviz festivali tarzında bit festival ile dışarıda yaşayan mucurlu hemşerilerimizin katılımını sağlayacağımız bir organizasyon düzenleyeceğiz. Bu sayede Mucur dışında yaşayan hemşerilerimizin hem memleket hasretlerini gidereceğiz hem de Mucur’a gelip en azında kışlık erzaklarını ve yöresel ürünlerimizi festival boyunca ilçe esnafımızdan almalarını sağlayacağız.
Bu fikrimizi paylaştığımız hemşerilerimiz projeden çok memnun olduklarını ve böyle bir projeye seve seve destek vereceklerini belirtti.
Diğer projesini de kültür bakanlığı ile gerek oda nezdinde gerekse sivil toplum örgütleri ve siyasilerden oluşturacakları heyetle görüşerek Mucur Yeraltı şehrinin Kapadokya tur kapsamına alınmasını sağlamak olduğunu belirtti.
Kapadokya’ya yılda ortalama 4 milyon ziyaretçinin geldiğini, bunun 4 te birinin ilçemize uğraması durumunda Mucur esnafının ve Mucur’un çağ atlayacağının altını çizdi.
Başkan adayı ÖZTÜRK, Güçlü Oda Güçlü Esnaf sloganıyla çıkacağı bu yolda esnaf için mücadele edeceğini, sahada olacağını ve her zaman esnafın yanında olduğunu belirtti.
Haber: Ramazan Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir