- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL YEREL

İŞKUR’dan Üniversite Öğrencilerine Müjde

İlçemiz’deki Kurumlara 10 Kişi Alınacak...

Türkiye İş Kurumu tarafından Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında Yükseköğretim öğrencilerinin- ön lisans ve lisans- (açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç) çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak, mesleki niteliklerini geliştirmek, toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda sunulan hizmetlere geçici süreyle katılımlarını sağlamak ve bu kişilere çalışma disiplini kazandırmak amacıyla Sosyal Çalışma Programı düzenlenecektir.
Kırşehir Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen KAYA, bir açıklama yaparak açıklamalarda bulundu.
KAYA: “Sosyal Çalışma Programı; Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda kamu kurumları ve kuruluşları ile işbirliğinde düzenlenecektir.
SÇP Kurum portalı üzerinden açılacak olup, dört gün süreyle katılım şartlarını sağlayanların başvurusuna açık olacaktır. Başvurular 25.06.2019-28.06.2019 tarihleri arasında www.iskur.gov.tr adresi üzerinden online (çevrimiçi) kullanıcı girişi yapılarak tamamlanacak olup İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezleri üzerinden başvuru alınmayacaktır. Programın düzenlendiği kurum, program başlangıç ve bitiş tarihleri, program kapsamında yaptırılması planlanan işler ve program kontenjan bilgisi ilgili programın başvuru ekranında görülebilecektir. İlimizde 18 ayrı Kamu kurum ve kuruluşunda, 128 kişi ile düzenlenecek programlara öğrencilerin, kendi alanıyla ilgili Kurumlar için müracaat yapmalarının daha isabetli olacağı tavsiye edilmektedir. Örneğin sağlık alanında eğitim gören bir öğrencimizin İl Sağlık Müdürlüğü ile düzenlenecek olan kontenjana müracaat etmesinin öğrencinin gelişimi için daha uygun olacağı değerlendirilmektedir. 128 kişilik Sosyal Çalışma Programının Kırşehir İlimize hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.
Ayrıca Başvuru Evrakları olarak başvuru esnasında istenilecekler hakkında bilgi veren Metin Ülgen KAYA şu ifadeler kullanıldı. “Sosyal Çalışma Programına başvurular internet üzerinden gerçekleştirileceğinden öğrencilerden herhangi bir evrak istenmez. Ancak başvuru aşamasında sorunla karşılaşan öğrencilerden durumlarını ispatlayıcı belge istenir. Örneğin başvurduğu tarihte aktif lisans öğrencisi kaydı olan kişinin, sistemden öğrenci olunmadığına dair bir hata alarak başvurusunun yapılamaması durumunda başvuru süresi içinde İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine aktif öğrencilik kaydını ispatlayıcı belge getirmesi gerekmektedir.”
Alım yapacak Kurum ve Kontenjan sayısı şu şekilde;
Kırşehir Valiliği 10 kişi, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı 5 kişi, Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü 10 kişi, Mucur Cumhuriyet Başsavcılığı 5 kişi, Kaman Cumhuriyet Başsavcılığı 5 kişi, Kaman Kaymakamlığı 5 kişi, Mucur Kaymakamlığı 5 kişi, Boztepe Kaymakamlığı 5 kişi, Akçakent Kaymakamlığı 5 kişi, Çiçekdağı Kaymakamlığı 5 kişi, Akpınar Kaymakamlığı 5 kişi, Kırşehir İl Özel İdaresi 5 kişi, İl Sağlık Müdürlüğü 5 kişi, İl Kültür Müdürlüğü 18 kişi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 5 kişi, Tarım Orman 9. Bölge Müdürlüğü 5 kişi, İl Müftülüğü 10 kişi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 15 kişi alınacaktır. Haber: Mehmet Burak Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir