- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL YEREL

Yeni Kimlik Kartları Tanıtıldı

Yeni Kimlik Kartının tanıtımı 02 Ocak 2017 Pazartesi günü Nüfus Müdürü Mehmet KOÇAK önderliğinde yapıldı.
Yapılan tanıtıma Kaymakam Muhammet ÖNDER, Belediye Başkanı Ali ŞAHİN, Cumhuriyet Başsavcısı Müslüm ERBOĞA, Emniyet Müdür Vekili Yıldırım ÖNAL, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin AKBÜLBÜL, Malmüdürü Halil BIYIK, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdiresi İlknur BARKA, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ergül AYGAN, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yeni kimlik kartına ilk başvuru yapan kişiler parmak izlerini vererek imzalarını attılar.
Kimliklerin uluslararası standartlara uygun olduğu belirtilerek, “Polikarbon materyalden oluşan, temaslı-temassız
yonga içeren ve uluslararası standartlara uygun, en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındıran kimlik kartları, vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik verilerin, üzerindeki temaslı yongaya güvenli bir şekilde kaydedilmesinden sonra, yetkisiz kimseler tarafından içindeki verilerin Komutanı Mehmet Metin KÜTÜK, Halk Eğitim Müdürü Hayati AKTÜRK, daire amirleri yeni kimlik için başvuruda bulunup yeni kimlik kartını aldılar. İlçe Nüfus Müdürü Mehmet KOÇAK yenilikler hakkında açıklamalar yaptı. KOÇAK, yapmış olduğu açıklamalarda; amirleri yeni kimlik için başvuruda bulunup yeni kimlik kartını aldılar. İlçe Nüfus Müdürü Mehmet KOÇAK yenilikler hakkında açıklamalar yaptı. KOÇAK, yapmış olduğu açıklamalarda; yeniden üretilmesini ya da değiştirilmesini olanaksız hale getirecek şekilde tasarlanmıştır.
Kimlik kartı başvurusu, ilk defa kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet son altı ay içerisin de çekilmiş biyometrik fotoğraf ile İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine yapılacaktır. Kimliklerin ücretleri 2017 yılı kimlik kartı bedeli; kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 32 TL olup, Kimlik kartı bedeli başvuru sırasında peşin olarak tahsil edilecektir. Haber: Mehmet Burak Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir